Καταπέλτης ο πρώην διευθυντής του FDA: “Οι ασθενείς άτμισαν παράνομα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου”

Σύμφωνα με τον Scott Gottlieb, υπάρχει “νομοθετικό κενό” που ουσιαστικά επιτρέπει να διατίθενται στη μαύρη αγορά τα επικίνδυνα σκευάσματα, που επέφεραν τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο πρώην Διευθυντής του αμερικάνικου ΕΟΦ, του FDA, ο Scott Gotllieb, με δηλώσεις του στο δίκτυο CNBC ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει επειγόντως να θέσει ρυθμιστικούς κανόνες σχετικά με τα προϊόντα κάνναβης, έπειτα από τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τις 450 ασθένειες και τους πέντε θανάτους ανθρώπων, σε διάφορες Πολιτείες, περιστατικά που συνδέονται με το άτμισμα τέτοιων προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ο Scott Gotllieb με τις δηλώσεις αυτές πετάει σαφώς το μπαλάκι των ευθυνών για τα εκατοντάδες αυτά κρούσματα στην Πολιτεία, που απέτυχε να προστατέψει το κοινό, και… αντί αυτού, αρκετοί είναι αυτοί που καταφέρονται κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου γενικά, προκειμένου να μην αναζητηθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει…

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι περισσότεροι από τους ασθενείς δήλωσαν ότι άτμισαν μαριχουάνα και νικοτίνη, με κάποιους από αυτούς πάντως να δηλώνουν ότι το υγρό που άτμισαν περιείχε μόνο νικοτίνη.

Οι ασθενείς άτμισαν παράνομα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς άτμισαν παράνομα προϊόντα», ξεκαθάρισε ο πρώην διευθυντής του FDA στη συνέντευξή του. «Θα πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα εδώ», συμπλήρωσε, καταλήγοντας: «Οι Πολιτείες που επιτρέπουν την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης δεν έχουν θεσπίσει επαρκείς κανόνες, με αποτέλεσμα αυτά τα παράνομα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου να διατίθενται στην αγορά».

Ο πρώην διευθυντής του FDA τόνισε επίσης ότι η κυρίαρχη άποψη είναι ότι αυτές οι μυστηριώδεις ασθένειες συνδέονται με παράνομα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιέχουν την οξική βιταμίνη Ε, η οποία γίνεται επικίνδυνη όταν εισπνέεται.

Τα προϊόντα αυτά λοιπόν δεν υπόκεινται σε ρύθμιση, και αυτό αποτελεί ένα «ρυθμιστικό κενό», σύμφωνα με τον Gottlieb, το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει να διατίθενται στη μαύρη αγορά αυτά τα επικίνδυνα σκευάσματα, που επέφεραν τα γνωστά αποτελέσματα.

Κατόπιν όλων τούτων, πάντως, φαίνεται ότι οι Αρχές αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το ζήτημα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την πρώτη σύλληψη ατόμου που παρασκεύαζε τέτοια παράνομα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου με κάνναβη.

Δείτε επίσης

Πηγή: cnbc.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.