Συχνές Ερωτησεισ για το ηλεκτρονικο τσιγαρο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή το άτμισμα όπως συνηθίζεται είναι μια νέα, επαναστατική, εναλλακτική μορφή καπνίσματος.Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια πρωτοποριακή, επαναφορτιζόμενη, τεχνολογικά εξελιγμένη συσκευή που έχει την ίδια αίσθηση, την ίδια γεύση και συχνά μοιάζει και οπτικά με τα παραδοσιακά τσιγάρα αλλά παράγει ατμό αντί για καπνό, παρέχοντας στους χρήστες του μια πραγματική, απολαυστική εμπειρία καπνίσματος, απαλλαγμένη όμως από την πίσσα και τις χιλιάδες άλλες βλαβερές τοξικές ουσίες που περιέχονται στα παραδοσιακά προϊόντα καπνού.
Μελέτες έχουν δείξει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιθανότατα αντιμετωπίζει τόσο την χημική εξάρτηση (μέσω της προαιρετικής πρόσληψης νικοτίνης) όσο και την ψυχολογική εξάρτηση (εισπνοή και εκπνοή «καπνού») που προκαλεί το κάπνισμα.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που γίνεται ευρεία αποδεκτό από καπνιστές που μέχρι σήμερα δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να σταματήσουν το κάπνισμα.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο λειτουργεί χωρίς φυσική φλόγα και δεν περιέχει καπνό.
Είναι μια συσκευή που αποτελείται από 2 μέρη: μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και τον ατμοποιητή (το μέρος της συσκευής το οποίο αποτελείται από μια ηλεκτρική αντίσταση, τον χώρο που αποθηκεύεται το υγρό αναπλήρωσης και το επιστόμιο).
Με την ενεργοποίηση της μπαταρίας πατώντας ένα κουμπί, ξεκινά μια διαδικασία ατμοποίησης του υγρού αναπλήρωσης που απελευθερώνει “καπνό” τον οποίο εισπνέει ο ατμιστής προσφέροντας του έτσι την απόλυτη αίσθηση του καπνίσματος. Ο “καπνός” που δημιουργείται είναι ουσιαστικά ατμός, ο οποίος διαλύεται σχεδόν αμέσως στον αέρα και δεν αφήνει καμία μυρωδιά.

ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο βλαβερό από το συμβατικό.
Κι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αφού το συμβατικό τσιγάρο κατά την καύση του εκλύει μια ατέλειωτη λίστα, (πάνω από 4000) χημικών ουσιών ανάμεσα στις οποίες έχουν ανιχνευθεί πίσσα, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, αρσενικό και πολλές ακόμη ενώ τουλάχιστον 43 από αυτές θεωρούνται καρκινογόνες.
Από την άλλη πλευρά το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει κυρίως 3 ή 4 βασικά συστατικά όπως φυτική γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη, νερό, νικοτίνη (προαιρετικά) και κάποιες αρωματικές ουσίες. Σημαντικό είναι επίσης πως ενώ στο συμβατικό τσιγάρο έχουμε καύση σε θερμοκρασίες 500-800 βαθμών, στο ηλεκτρονικό τσιγάρο έχουμε εξάτμιση υγρού σε σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Με βάση συγκριτικές έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και πολλές από αυτές έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά παγκόσμιου κύρους, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποδεικνύεται λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Καμία επιστημονική έρευνα παγκοσμίως δεν υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι καρκινογόνο.
Καμία απο τις ουσίες που περιέχονται στα υγρά αναπλήρωσης της STEAMERS Ecig δεν είναι καρκινογόνα. Τα υγρά αναπλήρωσης της STEAMERS ECIG ελέγχονται συστηματικά από Ελληνικά Εργαστήρια Εφαρμοσμένης Βιομηχανικής Έρευνας Ανάλυσης.
Δείτε τις αναλυσεις

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΥΓΡΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ εδώ

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ

Οι περισσότεροι θα έχουν ακούσει την συγκεκριμένη «πληροφορία», ότι δηλαδή ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου υγροποιείται στους πνεύμονες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Πρόκειται για τον πιο διαδεδομένο ΜΥΘΟ για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Δεν γνωρίζουμε πως ξεκίνησε και πως διαδόθηκε, οφείλουμε όμως να εξηγήσουμε γιατί δεν συμβαίνει αυτό.
Ο αέρας που αναπνέουμε καθημερινά περιέχει υγρασία, δηλαδή νερό σε αέρια μορφή. Οι πνεύμονες όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα με αυτή την υγρασία αλλά αντίθετα, είναι απολύτως απαραίτητη. Στην πραγματικότητα, είναι βλαβερό για τον οργανισμό να εισπνέουμε ξηρό αέρα. Ο λόγος που συστήνεται να γίνεται εισπνοή από την μύτη είναι κυρίως για να λαμβάνει επιπρόσθετη υγρασία ο αέρας από τον βλεννογόνο της ρινικής κοιλότητας. Επίσης, στα νοσοκομεία η χορήγηση οξυγόνου απαγορεύεται αν προηγουμένως δεν περνάει ο αέρας από φυαλίδιο που περιέχει νερό, ειδάλλως ο ξηρός αέρας θα τραυματίσει τα τοιχώματα των πνευμόνων. Η σωστή λειτουργία λοιπόν των πνευμόνων απαιτεί την παρουσία υγρασίας.
Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το μεγαλύτερο ποσοστό του ατμού εξάγεται με την εκπνοή. Ένα μικρό ποσοστό που δεν εξάγεται, απορροφάται είτε από τον βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας (κυρίως) είτε από τους πνεύμονες. Το φαινόμενο «υγροποίησης του ατμού» στους πνεύμονες χαρακτηρίζεται επιστημονικά ως αστείο. Τέτοιο φαινόμενο δεν υπάρχει και φυσικά δεν προκαλεί καμία αρνητική επίπτωση στον οργανισμό. Άλλωστε, η εισπνοή υδρατμών είναι ευεργετική σε πολλές περιπτώσεις, π.χ. στα παιδιά σε περιπτώσεις βρογχίτιδας ή λαρυγγίτιδας. Αλίμονο αν υπήρχε κίνδυνος πνιγμού ή άλλων επιπλοκών από μια τέτοια δραστηριότητα. Με την αναπνοή ο άνθρωπος προσλαμβάνει σημαντικά περισσότερη υγρασία από τον ατμοσφαιρικό αέρα καθημερινά απ’ ότι θα λάβει από την οποιαδήποτε χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Επομένως, το φαινόμενο «υγροποίησης» του ατμού στον πνεύμονα αποτελεί έναν μύθο που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και ουδέποτε απασχόλησε την επιστημονική κοινότητα.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Όχι.Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΔΕΝ είναι ιατρική μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, ούτε έχει δοκιμαστεί ως τέτοιο προϊόν.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα εναλλακτικό προϊόν καπνίσματος το οποίο μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να αντικαταστήσει εντελώς το κάπνισμα των παραδοσιακών τσιγάρων.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ

Τα υγρά αναπλήρωσης στο ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχουν 5 μόνο ουσίες. Κατά κύριο λόγο προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη και νερό ενώ σε μικρότερη περιεκτικότητα βρίσκεται η νικοτίνη (προαιρετικά), και οι αρωματικές ουσίες που προσδίδουν την γεύση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΠΥΛΕΝΟΓΛΥΚΟΛΗ

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει καθορίσει την προπυλενογλυκόλη “γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλή” ουσία για χρήση σε τρόφιμα, καλλυντικά και φάρμακα. Χρησιμοποιείται για χρωματισμό των τροφίμων, άρωμα, ως πρόσθετο για τη διατήρηση των τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών, και σε συσκευές που προσομοιώνουν καπνό.
Η προπυλενογλυκόλη υπάρχει στο ηλεκτρονικο τσιγαρο για να κάνει τον ατμό να μοιάζει περισσότερο με καπνό και για να διατηρεί την γεύση των φίλτρων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ

Η νικοτίνη είναι ένα αλκαλοειδές που βρίσκεται σε ορισμένα φυτά, κυρίως στον καπνό και σε πολύ πιο μικρές ποσότητες στις ντομάτες, τις πατάτες, τη μελιτζάνα και την πράσινη πιπεριά. Όταν απορροφάται σε μικρή ποσότητα, είτε από τα τσιγάρα και τα πούρα είτε από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει την υποκίνηση, του συναισθήματος της χαλάρωσης, της ηρεμίας και της ευεξίας.
Τα αποτελέσματα της νικοτίνης μπορούν να διαρκέσουν από μερικά λεπτά μέχρι κάποιες ώρες. Η παρούσα διαθέσιμη βιβλιογραφία δείχνει ότι η νικοτίνη με αυτόνομη μορφή δεν προωθεί την ανάπτυξη του καρκίνου στον υγιή ιστό και δεν έχει καμία μεταλλαξιογονική ιδιότητα. Παρακαλούμε σημειώστε: Η STEAMERS Ecig παρέχει επίσης υγρά αναπλήρωσης με μηδενική νικοτίνη.

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ

Η μπαταρία και ο φορτιστής παρέχονται με εγγύηση, ανάλογα με την συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου που θα επιλέξετε.
Επίσης όλοι οι ατμοποιητές φέρουν πιστοποίηση CE, ROHS.
Μπορώ να καπνΙζω το ηλεκτρονικο τσιγαρο Οπου και αν βρΙσκομαι
Ναι. Δεδομένου ότι δεν παράγει καπνό δεν βλάπτει κανέναν, ούτε προκαλεί παθητικό κάπνισμα. Δεν είναι μια μορφή καπνίσματος, που θα πρέπει να απαγορευτεί σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε άνετα στο εστιατόριο, τη καφετέρια, το αεροπλάνο, το γραφείο και σε πολλά άλλα μέρη όπου το κανονικό καπνισμα απαγορεύεται.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται από έγκυες ή γυναίκες που θηλάζουν. Ακόμη δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας χωρίς αρχικά να έχουν συμβουλευτεί το γιατρό τους.

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ

Ναι. Η αρχική του τιμή του είναι ακριβότερη από ένα πακέτο τσιγάρα, όμως αν σκεφτείτε πόσα χρήματα διαθέτετε για τσιγάρα καθημερινά, θα καταλάβετε ότι το ηλεκτρονικο τσιγαρο συμφέρει πολύ περισσότερο

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Οι περισσότεροι καπνίζουν επειδή απολαμβάνουν την αίσθηση του καπνίσματος. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο προσφέρει την ίδια αίσθηση και έχει επιπλέον πλεονεκτήματα σε σχέση με το κανονικό τσιγαρο, όπως:

  • Δεν προκαλεί παθητικό κάπνισμα.
  • Είναι σχεδόν άοσμο.
  • Δεν περιέχει πίσσα και επιπρόσθετες χημικές ουσίες.
  • Δεν παράγει καπνό.
  • Είναι εύκολο στη χρήση.
  • Είναι διαθέσιμο και με γεύση καπνού.
  • Είναι οικονομικότερο.
  • Δεν κιτρινίζει τα δόντια, ούτε μολύνει την ατμόσφαιρα.

Έχετε κι άλλες απορίες ?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ