Λάβετε αποκλειστικές προσφορές στο email σας


 

No products in the cart.

Menu
Home / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ / ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ HEALTH NEW ZEALAND Ltd. (2008-2009)

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ HEALTH NEW ZEALAND Ltd. (2008-2009)

Στις ερευνητικές εργασίες του Laugesen (2008, 2009) ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου ελέγχθηκε αυστηρά και διεπιστώθει ότι από τις 50 τοξικές ουσίες που βρίσκονται πρώτες στη λίστα του καπνού των τσιγάρων, καμία δεν ήταν ανιχνεύσιμη στον ατμό των ηλεκτρονικών τσιγάρων της Ruyan, εκτός από ένα ίχνος υδράργυρου κοντά στο όριο ανίχνευσης. Επίσης, βρέθηκε πολύ σημαντική διαφορά στο ρυθμό εισαγωγής της νικοτίνης με το ΗΤ σε σύγκριση με το ΚΤ. Συγκεκριμένα, μία ρουφηξιά με ΗΤ των 16 mg δίνει το 1/3 έως ½ από τη νικοτίνη που δίνει μια ρουφηξιά από ένα ΚΤ (συγκεκριμένα – το κόκκινο Marlboro).

Συμπεραίνουν ότι χρειαζόμαστε τριπλάσιες ρουφηξιές, επομένως και τριπλάσιο χρόνο για να πάρουμε την ίδια συνολική ποσότητα νικοτίνης χρησιμοποιώντας ένα ΗΤ.

Συμπερασματικά ο ατμός των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε σύγκριση με τον καπνό των παραδοσιακών τσιγάρων είναι 100 – 1000 φορές ασφαλέστερος. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι εναλλακτικά τσιγάρα. Αν κερδίσουν αγορά σε βάρος των παραδοσιακών τσιγάρων, μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο υγείας των καπνιστών και του γενικού πληθυσμού.

Στην έρευνητική εργασία των Bullen et al, διαπιστώθηκε ότι ο ρυθμός της απορρόφησης της νικοτίνης από ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι 2 έως και τρείς φορές μικρότερη από το κανονικό τσιγάρο.

Safety Report on the Ruyan® e-cigarette Cartridge and Inhaled Aerosol

Ruyan®E-cigarette Bench-top tests

Effect of an electronic nicotine delivery device (e cigarette) on desire to smoke and withdrawal, user preferences and nicotine delivery: randomised cross-over trial